• page_banner

warta

Nganggo topi minangka tumindak

Ing landasan pacu Margaret Howell / Musim Panas 2020, kita ndeleng celana putih bergelombang, kaos tugas lemon lan kaos pirus, parka ringan, lan setelan boxy. Mungkin swasana ati, nanging kaos sikil saka celonone uga ora katon ala. Akeh sing nganggo kacang Flaxtopi sing nuduhake ana sing salah. Mangkene uga ing Gucci, ing endi hiperrealisme merek dagang Alessandro Michaele ditindakake nalika mlebu tengah wengi kacang buncis topi kanthi warna persegi sing sregep lan neon sing padhang.

hat caps factory 01

Kacang buncis kupluk, sing nempel ing ndhuwur sirah kaya bandage, dudu tampilan anyar kanggo para nelayan utawa akademisi, nanging minangka aksesoris "mewah", iki dadi perhatian pria lan wanita, musim salju utawa musim panas. nganggo celana jins utawa sweatshirt bekas, saiki nganggo kardigan gawenan tangan utawa setelan desainer. Howell ora weruh apa-apa sing salah; topi, kaya sepatu, nyetel gaya kanggo rasukan, jarene.

Panelusuran kanggo topi kacang wis skyrocket sajrone taun kepungkur dadi salah sawijining topi sing paling populer, lan ora duwe masalah ukuran sing ngganggu wong akeh. Topi kacang abang kanthi rajutan siluet lan hoodies wis dadi pokok gaya dalan. logo lan tren mode serius menehi cara ngeculake lan campuran sing ora disiplin, setelan ora maneh mboseni nanging kanvas kanggo swasana ati kabeh wong, lan topi kacang karo setelan kasebut rasane kaya setelan Armani '80an nganggo sweter tinimbang klambi lan dasi

hat caps factory 02

Ora mung topi kacang, nanging gaya Girlel Sekolah Chanel, sing menehi penghormatan kanggo film gelombang anyar, uga duwe topi sing rata kanthi corm upturned. Film Wave Anyar nyedhiyakake perspektif unik lan awet terus kanggo wanita Prancis - intine sing katon ing jero rambut pixie, eyeliner runcing, kembang abang gedhe ing pinggir topi, utawa nganggo garis-garis lan rok mini Brittany. Kritikus modhisi percaya manawa 2021 bakal dadi taun aksesoris, kanthi landasan pacu ing New York, London, Milan lan Paris didominasi potongan-potongan fungsional sing bisa dadi musim lemari sawise musim. Iki uga minangka cara sing apik kanggo njaga lemari klambi tetep tanpa macet. Sawise kabeh, aksesoris, kayata "sandhangan alus," bisa nggawe campuran swasana lan gaya.

hat caps factory 03

ing abad kaping 19 lan awal abad kaping 20, topi kabeh dienggo dening kabeh kelas sosial, kalebu ing level paling ngisor. Nganti Perang Dunia II, dianggep ora pantes yen wong lanang ora nganggo topi. Jeneng topi kasebut uga sugih karo karakter lan asosiasi sejarah. Topi bowler, utawa topi Derby, bentuke kaya pot bolak terbalik lan dijenengi saka anting-anting Inggris abad kaping 19 sing misuwurake gaya kasebut. Fedora, dijenengi sawise main kanthi jeneng sing padha, yaiku topi sing alus kanthi ndhuwur sing dibunderaké lan pinggiran sudhut sing bisa dibalik. Iki favorit wong lanang, ora mung bisa digunakake kanggo nglindhungi udan, nanging uga bisa dilipat lan dilebokake ing tas cilik. wong ing Casablanca” menyang investigator pribadi ing Turu Gedhe, dheweke mlaku ing lurung-lurung ing New York sing dibungkus jubah trench lan nganggo panganan ireng lan abu-abu.

hat caps factory 04

Panulis Peter Mayer nate mikir yen topi pria modis lan elegan, lan ujar babagan karaktere wong kasebut. "Topi asring dadi merek dagang wong kaya irung sing katon saka wong," tulis ing About Taste.

On " Sugeng Enjing Inggris" taun kepungkur, tuan rumah menehi hadiah kanggo Trump - topi Churchillian - minangka tamu. Gerakan topi Trump nyebabake kerusuhan online, jebule beda karo kontroversi sing dituduh nyebabake rambut rontog.

Cerutu, tongkat mlaku, tali busur, lan baju renang siji-sijine kalebu klambi Churchill, lan macem-macem topi sing unik menehi kartunis pesta liar ing taun 1920-an. Churchill sedhih banget lan nulis ing sawijining esai: "Salah sawijining fitur sing paling penting kanggo peralatan perwira umum minangka tandha aneh sing saben wong sinau kanggo digoleki lan dikenal. Jambul dahi Disraeli, kerah Gladstone, jenggot Lord Randolph Churchill, kacamata Chamberlain, pipa Baldwin - kabeh 'barang-barang' iku penting. Aku ora ' ora duwe simbol iki, mula kartunis nggawe legenda topi kanggo nglegakake panjaluk. "

Legenda, jelas dheweke, diwiwiti nalika kampanye pemilihan taun 1910. Dheweke ana ing Southport mlaku-mlaku ing pinggir pantai karo garwane. "Topi sing rasane cilik banget - aku ora ngerti asale saka endi - wis ana ing bagasi. Ana ing meja ing aula, lan dak pasang tanpa mikir. Nalika wis mulih, fotografer banjur njupuk gambar. Wiwit semana, kartunis lan wartawan esai lagi debat babagan topi: pira, persis; Kepiye wujudane aneh; Napa aku terus ganti topi; Sepira regane, lan liya-liyane. Akeh omong kosong, lan kabeh adhedhasar gambar."

hat caps factory 05

Nanging biographer Churchill Peter Mendelssohn percaya yen crita Churchill ora bener. Churchill, sing ahli banget babagan propaganda, ora bakal bisa nggatekake bedane topi lan wong liya. Churchill nyoba nganggo macem-macem gaya, wiwit topi ndhuwur nganti topi bowler, sing paling misuwur yaiku topi Humboldt, utawa topi burger. Topi Humboldt yaiku jinis topi sing dirasakake wol kanthi kothong kaya driji ing sisih ndhuwur, pinggiran lengkung lan pita satin ing tengah. Ditemokake dening King Edward VII ing basa Jerman kutha Bad Homeburg ing taun 1880-an lan digawa bali menyang Inggris. Churchill duwe akeh topi kasebut, wiwit ireng klasik nganti abu-abu sing luwih modis kanthi pita ireng, kalebu topi Humboldt sing didol $ 11.775 nalika lelang taun 1991 lan duwe emas embossment inisial Churchill ing njero.

John F. Kennedy, kanthi gaya sing seger, modern lan rambut sing kenthel sing jarang ditutupi, kajaba kasus sing langka, yaiku topi topi aslier. Nanging aturan kanggo wanita pisanan beda-beda, utamane ing publik. Ing telusuran Google, "Hat Jacqueline Kennedy's" minangka pilihan independen, sing nuduhake Topi bunder cilik kanthi ndhuwur sing rata, awake cethek lan ora brim, amarga katon kaya kothak Pill. Uga dikenal kanthi jeneng Pillbox Hat, sing asale saka topi militer. Apa sing kedadeyan tanggal 20 Januari 1961, kanthi koreografer kanthi tliti, amarga Kennedy dadi presiden Amerika pertama sing lahir ing abad kaping 20 kanggo menehi alamat perdana ing layar televisi warna.

hat caps factory 06

Nanging ora kabeh sesuai karo rencana. Sewengi, wolung inci salju tiba ing Washington, DC, lan ing hawa adhem esuk, kabeh wong penting liyane nganggo jaket pelapis bulu nglukis, kajaba Jacqueline. Stylist pribadine wis ngrancang jas wol sing gampang kanggo dheweke, lan dheweke entuk aksesoris kanthi topi bowler cilik sing sumilir. Ora mung wayahe penting ing karir politik Jackie lan gaya pribadine, uga dadi salah sawijining tampilan paling misuwur ing sejarah perdana presiden. Wiwit semana, tutup kothak obat dadi fenomena ing taun 1960.

Jacqueline uga dikandhani ora seneng topi amarga dheweke ngira yen kepalane gedhe banget. Halston, perancang topi, kerja lembur kanggo ngrampungake masalah kasebut. Sadurunge menehi menyang Jacqueline, dheweke nyelehake ing sirahe, lungguh ing antarane kaca ngarep lan mburi , lan diuripake bolak-balik kanggo nggawe manawa katon sampurna saka kabeh sudhut. Angin banget yen Jacqueline nyedhaki lan ngencengake topi, ninggalake dangkal cethek sing ora ana sing ngerteni, nanging nyebar ing saindenging jagad, saka masyarakat ndhuwur menyang Midwest deso. "Sapa wae sing nyalin tampilan kasebut tetep ora ana topi," ujare Halston banjur ngguyu.

Ing dina pembunuhan JFK, Jacqueline nganggo boneka top-flat kanthi raspberry-pink. Gugatan sing wernan getih kasebut dikunci ing Arsip Nasional ing Maryland lan diprentah supaya ora didhelikake saka publik nganti paling ora taun 2103, lan topi kasebut ora weruh maneh.

Ing taun 1970-an, kanthi ana hairstylists, rambut dadi luwih modis tinimbang topi. Suwe-suwe, teknik nggawe topi tradisional abad kaping 19 kayata jahitan topi jerami lan kukus topi kabeh nanging ilang ing bengkel ing ngendi topi sing digawe khusus bisa digawe kanthi tangan. panjaluk pasar minangka topi minangka peralatan hiburan, ora mung kanggo acara tartamtu. Pasar topi regane udakara $ 15 milyar saben taun, miturut Euromonitor, sawijining perusahaan riset pasar - bagian sekedhik saka tas tangan global $ 52 milyar. Nanging sanajan ing njaba ibukutha mode sing padhang, panjaluk kanggo topi saya akeh.

hat caps factory 07

"Iki dadi ekspresi anyar, tato anyar kanthi cara." Miturut desainer Priscilla Royer, "topi bisa ngganti siluet, malah sikap, kanthi cara sing paling gampang." Royer kepengin modernitas topi, nyoba ngilangi rasa ritual sing sadurunge dirasakake topi ing urutan sosial. Masalah topi sing paling dirasa yaiku ora gampang lelungan, mula dheweke nggarap bahan alus sing lempitan kaya sandhangan lan slip. menyang tas. Banjur dheweke duwe ide sing kendel. Kepiye topi tinimbang payung? Wiwit ngrancang siluet nganti milih bahan sing digawe, dheweke seneng banget nganggo tiara. "Secara sosiologis, kekuwatane apik banget."


Wektu kiriman: Jun-11-2021